top of page

CAPTURE THE FLAG

Fäll motståndarens flagga.

Varje lag har varsin flagga på sin planhalva, den flaggan symboliserar lagen fulla liv. 

Lagen har två objektiv att tänka på, det ena är att strategiskt skydda sin egna flagga från motståndarlaget samtidigt som att attackera och fälla den andra flaggan.

Vid fällning av ett lags flagga så avslutas matchen med att den som har fällt flaggan ropar "Game" eller liknande som spelavbrott och poäng räkning.

Flaggan SKA sättas på en minst 1.7 meter lång pinne som står fritt i marken med öppen terräng på 5 meters diameter. När flaggan välts och nuddar marken är det en godkänd poäng. Flaggpinnen får inte sitta så fast att man inte kan lyfta upp den ur marken.

​

Spawn regler är följande:

Vid träff går spelare tillbaka till sin spawn och placerar sin hand mot marken i 30 sekunder varav sedan återgår till matchen. Om vapenträff sker är vapenet ur funktion och får inte användas förens spelare återgår till spawnzonen(pistol får användas).

​

​

Vid spelets slut där ett lag har vält flaggan ger det 1000 poäng till detta lag. Detta ska skrivas på av bägge lagen och inskickas till spelledaren inom 3 dagar efter spel.

MEDIC

Laget före sig själv.

Varje lag har 1 medic spelare i sitt lag som är källan till allt liv. Dör den källan så dör allt omkring den sakta men säkert.

Spelet går up på att en i varje lag utrustar sig som medic och med lika många armbindlar som lag spelare.

Denna medic spelare får återuppliva sina lagkamrater genom att knyta en armbindel runt den fallna kamratens arm och på så sätt återuppliva den. Om en armbindel redan sitter på spelaren måste medic knyta upp den innan den fästs igen.

Om medic spelare blir utskjuten själv så kan den inte återuppliva sig själv utan får lämna sina kamrater, gå av planen och hoppas laget håller ihop.

Om det kvarstår spelare på planen när medicen är ute kan de alltså inte återupplivas utan måste gå av planen vid träff. 

​

Spawn regler är följande:

Vid träff av vanlig spelare så stannar den personen upp där träff skett och inväntar medic. Vid tillfället när inte medic finns till hans går spelaren av planenOm vapenträff sker är vapenet ur funktion och får inte användas förens spelare återgår till spawnzonen(pistol får användas).

​

Vid spelets slut och ett lag har blivit utskjutet ges det 1000 poäng till det överlevande laget. Detta ska skrivas på av bägge lagen och inskickas till spelledaren inom 3 dagar efter spel.

VIP

One Shot win!

Varje lag har 1 V.I.P spelare i sitt lag som är källan till allt liv. Dör den källan så är matchen förlorad.

Spelet går up på att det ena laget ska transportera en så kallad V.I.P till en säker plats.

Under matchen ska motståndet försöka ta ut denna utvalda personen innan den når den säkra platsen. 

De försvarande laget ska med all hjälp och list ta sig förbi motstånarna med V.I.P spelaren intakt för att vinna. V.I.P spelaren får INTE bli träffad då det avslutar matchen i förlust.

Om laget anländer vid den säkra zonen med V.I.P spelaren så är det en vinst, blir V.I.P spelaren skjuten så är det vinst för andra laget och man ropar "Game" eller likande för att avsluta matchen och räkna poängen.

​

Spawn regler är följande:

Vid träff går spelare tillbaka till sin spawn och placerar sin hand mot marken i 30 sekunder varav sedan återgår till matchen. Om vapenträff sker är vapenet ur funktion och får inte användas förens spelare återgår till spawnzonen(pistol får användas).

Träffas V.I.P spelaren är spelet slut och avbryts.

​

Vid spelets slut där ett lag har lyckats ger det 1000 poäng till detta lag. Detta ska skrivas på av bägge lagen och inskickas till spelledaren inom 3 dagar efter spel.

DOMINATION

PINGISBOLLAR 

Varje lag startar med 10 pingpong bollar eller likande.

Lagen har ett objektiv där varje medlem ska leverera en boll till en plats i mitten av spelplanen.

Varje spelare får endast ha en boll på sig  och måste lägga bollen i lådan, kastas bollen är den ej godkänd och måste tillbaka.

Om en spelare blir träffad med en boll får spelaren aldrig ge bollen till en lagmedlem utan måste ta tillbaka bollen till din spawn och fortsätta därifrån.

Under ingen omständighet får bollen passeras mellan spelarna på planen. 

Har ni tappat bort en boll får ni skylla er själva och ni får varken använda de andra lagets bollar som i sin tur MÅSTE kunna urskiljas.

Spawn regler är följande:

Vid träff går spelare tillbaka till sin spawn och placerar sin hand mot marken i 30 sekunder varav sedan återgår till matchen. Om vapenträff sker är vapenet ur funktion och får inte användas förens spelare återgår till spawnzonen(pistol får användas).

​

Vid 10 bollar av en färg är i lådan avblåses spelet och en segrare utses med 1500 poäng.

Detta ska skrivas på av bägge lagen och inskickas till spelledaren inom 3 dagar efter spel.

REGLER OCH BESTÄMMELSER FÖR EVENTS.

De regler och bestämmelser som har bestämts är obligatoriska vid varje match och vi håller lagledaren som ansvarig att de följs. Vid saker som osportsliga beteenden avbyrts matchen och klassas som en vinst för det andra laget. 

Vid registrering innebär det att varje spelare godkänner ett så kallat egen ansvar där vi inte ansvara för era olyckor och så vidare. Alla vet att Airsoft spel kan vara fysiskt krävande och ger man sig in i leken får man leken tåla.

Vi kommer att spela efter VSAF:s vapenklass schema där ni finner er i antingen Auto CQB / A / B. Semisniper klass är för sig. Bolt A / B är endast för sniper gevär med bolt laddning. Se mer vilken klass du tillhör och spela enligt den. [Länk]

Vid säsongstart annordnas lag matcher varje vecka och de lag som möts har 2 veckor på sig att annordna ett spel mellan varandra eller lämna en "walk over". Varje speltillfället ska innehålla dessa 4 matcher som avgör vinnaren( ni får naturligtvis spela mer om ni vill efteråt. Det lag som går vidare kommer att möta ett annat lag från samma zon eller utses till zon champions och gå vidare till den övre ligan

bottom of page